HDT-rekenen

Deze week is de nieuwe rekengroep gestart met HDT-lessen. In groep 7 zijn leerlingen geselecteerd die onder schooltijd extra uren rekenonderwijs krijgen van een vaste tutor. Elke dag komen 5 tutoren naar school om aan kleine groepjes van twee leerlingen het rekenen uit te leggen. De kinderen die meedoen maken grote sprongen en komen daardoor verder.

Wij zijn blij dat wij weer meemogen doen aan dit nieuwe HDT-jaar!

HDT staat voor High Doses Tutoring en is een onderzoekproject van de Universiteit van Amsterdam. De Gemeente Haarlem, ons schoolbestuur TWijs en andere partijen betalen mee om dit project mogelijk te maken.

Ander nieuws

Waddenfeest!

Wat was het afgelopen vrijdag gezellig! Na drie jaar hadden we eindelijk weer een Waddenfeest op het schoolplein. Gelukkig met mooi weer en veel vrolijke ouders en kinderen. Leuke spelletjes, muziek en optredens, henna, schmink en een springkussen en héél veel hapjes! Iedereen die heeft meegewerkt om er een feest van te maken...BEDANKT!

JINC TaalTrip

Vandaag was JINC weer op school om onze leerlingen van groep 5 een TaalTrip te geven. Het was een interessante en actieve les. De kinderen hebben veel nieuwe woorden geleerd over het thema natuur. In de laatste 2 weken voor de zomervakantie gaan we die woorden zo veel mogelijk herhalen met behulp van het werkboekje en de lesdoos.

Koningsdag

Vandaag hebben alle leerlingen een vrolijke dag op school of het sportveld beleefd. Op school deden we mee aan de Konings-dans en volgden we een spelletjescircuit. Het plein kleurde oranje van alle vrolijke t-shirts, sjaaltjes en vlaggetjes.

Week van de Lentekriebels

Als het weer langer licht wordt en de zon vaker schijnt weten we dat de lente komt. In de lente worden jonge dieren geboren en is er overal nieuw leven. Dat maakt kinderen nieuwsgierig...