Op een gezonde school kom je ver!

De Wadden is een Gezonde School. Wij hebben de vignetten behaald van 'voeding', 'beweging' en 'relaties'. Gezonde kinderen zijn fit en leren daardoor beter. Hoe beter je je kan ontwikkelen, hoe verder je komt. Daarom maken wij bewuste keuzes.

Vignet voeding: we eten fruit en drinken water in de ochtend. Zo krijgen kinderen de juiste voedingsstoffen binnen. We besteden aandacht aan 'hoe werkt het lichaam en wat moet je dan wel en beter niet doen'.

Wekelijks koken leerlingen met kok Jeroen van Onderwijsgezond een gezonde lunch voor de hele school. Iedereen eet een bordje mee en leert zo verschillende smaken, groentes en kruiden kennen. Zien eten-doet eten... Elke week weer een feestje!

Vignet beweging: we verzorgen extra sportlessen zodat iedereen flink kan bewegen. Twee keer gymles onder schooltijd, tússen de middag bewegen met SportSupport. Naschoolse sportlessen voor wie wil meedoen.

Vignet relaties: een gezond lichaam vraagt ook om gezond verstand. Welke keuzes maak je voor je lijf maar ook hoe je omgaat met anderen. Welke relaties ga je aan en hoe zorg je dat je anderen en jezelf respecteert. Hier besteden wij dagelijks aandacht aan in de klassen; het vormt het cement tussen alle lessen.